Creatief met multiplex

Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende doe-het-zelf project? Vandaag wil ik het graag met jullie hebben over multiplex. Multiplex plaatmateriaal wordt graag gebruikt om in het interieur te verwerken. Het ziet er natuurlijk uit, het materiaal is sterk en gaat lang mee. Daarnaast is multiplex fijn om mee te werken en geschikt om veel verschillende dingen mee te maken. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van wat je allemaal met dit mooie plaatmateriaal kunt doen.

Spiegelframe

Multiplex werkt ontzettend goed in verschillende interieurstijlen. De mooie afgewerkte platen geven een moderne en frisse look. Zo kun je bijvoorbeeld een spiegel met multiplex frame maken. Dit kun je zo simpel of ingewikkeld en creatief voor jezelf maken als je zelf wilt. Wat er al heel tof uit ziet en echt niet veel werk kost, is door een spiegel op de plaat te plakken. De plaat zelf kun je dan nog leuk versieren en bewerken, maar je kunt het ook zo laten voor een minimalistische uitstraling.

Voor je sleutels

Ben je iemand die urenlang moet zoeken naar je sleutelbos, omdat je hem weer ergens op een onmogelijke plek hebt laten liggen? Gebruik een multiplex plaat om je sleutels aan te hangen en plaats deze zo strategisch mogelijk (dichtbij de voordeur bijvoorbeeld). Een super eenvoudige en handige doe-het-zelf creatie en hartstikke leuk om zelf te maken. Een tip: plaats deze creatie op een plank in de hal. Nog handiger is het als je een kapstok plank hebt. En anders kun je die ook gewoon zelf maken, van multiplex bijvoorbeeld!

Een pronkstuk in de huiskamer

Hou je van kunst op de muren, maar heb je geen zin om met de boor aan de slag te gaan op je muur? Dan zou je een plaat kunnen nemen en daar horizontale planken op bevestigen die je tegen de muur aan kunt zetten. Op die planken kun je ingelijste foto’s, posters en andere decoraties zetten, zonder dat je je muren onnodig beschadigt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de gehele plaat aan de wand te hangen, als een mooi kunstaltaartje. Wat ook leuk is, is om de planken te vullen met kleine plantjes. Cactussen staan bijvoorbeeld altijd gezellig in iedere huiskamer!

Multiplex keukenkastjes

Zoals je kunt lezen uit mijn voorbeelden is multiplex zeer geschikt voor kleine, creatieve DIY projectjes. Maar ook voor de grotere interieurklussen is dit materiaal prima geschikt. Zo kun je zelf meubels maken van multiplex, bijvoorbeeld een bureau. Of als je van grotere projecten houdt, kun je multiplex verwerken in je keuken. Een keuken met kastjes en lades van multiplex ziet er super hip en modern uit. Je kunt alle kanten op!

financieel